Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ίδιες βιτρίνες, ίδια βιβλία

Έναρξη σχολείων, έναρξη σχολίων. Κι ας πιάσουμε τα βιβλία.
Η πόλη μας έχει αρκετά ακόμη βιβλιοπωλεία, στα οποία μπορείς να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου ξεφυλλίζοντας. Ιδίως αν έξω βρέχει. Αν και συνήθως έχουν τις ίδιες προτάσεις βιβλίων και ειδικά φέτος στις γιορτές το παράκαναν.
Ψάξαμε να βρούμε τα βιβλία του Αλέξανδρου Γιώτη που μας άφησε πριν δυο μήνες. Ένας ιδιαίτερος και σπουδαίος άνθρωπος, όπως έγραψε ο τύπος, που ζούσε στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια.
Οι βιτρίνες όμως όλες ίδιες και απαράλλαχτες. Παντού το βιβλίο του τηλεοπτικού Λουκάκου και τα δύο "Εδεσματολόγια". Όχι το «Εδεσματολόγιον Ηπείρου» του Γιώτη.


Την ενδιαφέρουσα βιβλιογραφία του Αλέξανδρου Γιώτη μπορείτε να τη βρείτε εδώ, για να τη ζητείσετε από τους βιβλιοπώλες ή για να παραγγείλετε δικτυακώς. Τα άρθρα του στο Γαστρονόμο εδώ.


Κατά τα άλλα, ούτε η πόλη μας τίμησε τον Γιώτη. Καμία αναφορά, εκδήλωση, υπόσχεση για ονοματοδοσία οδού, εκπομπή στο Δημοτικό ραδιόφωνο. Θα μπορούσε το άχρηστο Δημοτικό μας ραδιόφωνο να αναζητήσει και να αναμεταδόσει από το αρχείο του Αθήνα 9.84 εκπομπές του Γιώτη από το 1987; Θα μπορούσε;


Κι ας ολοκληρώσουμε το σχόλιο με αφορμή τις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων, με την παρουσίαση της μοναδικής διαδραστικής βιτρίνας βιβλιοπωλείου, την οποία υλοποίησε ο Γιαννιώτης καλλιτέχνης και μηχανικός Πέτρος Βρέλλης, για βιβλιοπωλείο στην Πάτρα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: