Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Σαν σήμερα: Φθηνό πάρκινγκ για όλους!


Οι πρώτες δηλώσεις από την αρμόδια αντιδήμαρχο Βούλα Τσίλη, οι πρώτες αποφάσεις: "Θα μειωθεί το κόστος στάθμευσης στο δημοτικό πάρκινγκ, από τα 3 ευρώ που κόστιζε η κάρτα, στο 1 ευρώ την πρώτη ώρα και 50 λεπτά για κάθε επιπλέον ώρα μετά. Επίσης, για την πρώτη μισή ώρα το παρκάρισμα θα είναι δωρεάν!! Αυτά τα μέτρα ωστόσο θα χρειαστούν και χρόνο και… τρόπο. Παράλληλα, θα εκδώσει νέες κάρτες στάθμευσης που θα κοστίζουν 50 ευρώ οι μηνιαίες και 12 ευρώ οι εβδομαδιαίες...   Η δημοτική αρχή αποφάσισε επίσης να απαγορέψει εντελώς τη στάθμευση στα Λιθαρίτσια και στον Κουραμπά, αλλά και σε κάθε άλλο πάρκο της πόλης, καθώς και στους πεζοδρόμους όπως πίσω από τη νομαρχία. Στα Λιθαρίτσια, σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Βούλα Τσίλη, θα γίνονται τακτικοί έλεγχοι από την τροχαία και τη δημοτική αστυνομία."
Και όπως έσπευσε να τονίσει και ο Δήμαρχος: "Στα Γιάννινα δυστυχώς τείνει να γίνει παράδοση να μετατρέπονται τα πάρκα σε πάρκινγκ. Αυτό πρέπει να πάρει τέλος".

Έγραφε ο τύπος: Μειώνεται το εισιτήριο του πάρκινγκΦθηνό πάρκινγκ για όλους!

Ακριβώς ένα μήνα αργότερα, η ίδια αρμόδια αντιδήμαρχος Βούλα Τσίλη, δίνει συνέντευξη τύπου στην οποία επαναλαμβάνει: "από την 1η Μαρτίου κανένα αυτοκίνητο και για κανέναν λόγο, δεν θα σταθμεύει στο πάρκο Λιθαρίτσια. Όσο για τη νέα τιμολογιακή πολιτική που έχει ανακοινωθεί για το πάρκινγκ του Δήμου στο Πνευματικό Κέντρο, αυτή θα τεθεί σε ισχύ μόλις αντιμετωπιστούν τα τεχνικά και λογιστικά θέματα."

Από τότε μέχρι σήμερα δεν ξανακούσαμε κάτι για τη "νέα τιμολογιακή πολιτική" !! Αυτά τα "τεχνικά και λογιστικά θέματα" παίρνουν το χρόνο (ή μήπως τα χρόνια) τους.

Όσο για το ανέκδοτο της απαγόρευσης της στάθμευσης στο πάρκο Λιθαρίτσια:

  • 16 Μαρτίου 2011 "Χθες τα Λιθαρίτσια γέμισαν με δεκάδες αυτοκίνητα"
  • 19 Μαΐου 2011 "Πάρκινγκ με το «έτσι θέλω». Τελικά, τα Λιθαρίτσια δεν θα ησυχάσουν από τα αυτοκίνητα ..."
  • 6 Απριλίου 2011 "Παρκάρισμα σε όλες τις εποχές και για όλες τις ηλικίες. Πρωταπριλιά είχαμε πριν από λίγες μέρες, αλλά φαίνεται ότι στο δήμο τη γιόρτασαν και ένα μήνα πριν, την 1η Μαρτίου. Αυτή θα ήταν η μέρα που θα σταματούσε οριστικά το παρκάρισμα στα Λιθαρίτσια. Δυστυχώς το πάρκο εξακολουθεί να είναι πάρκινγκ."
  • 13 Απριλίου 2011 "Ποιος φταίει τελικά για το παρκάρισμα. Το πάρκο στα Λιθαρίτσια έγινε θρύλος. Παρκάρουν ή δεν παρκάρουν..."
  • 6 Σεπτεμβρίου 2011 "Πάρκιγκ στα Λιθαρίτσια. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Τα Λιθαρίτσια γέμισαν και πάλι με αυτοκίνητα."
Στη συνέχεια κουράστηκε και ο Τύπος να ασχολείται με το ανέκδοτο αυτό. Το ανέκδοτο όμως συνεχίζεται και το 2012:


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάθε φορά που αναγκάζομαι να παρκάρω στα Λιθαρίτσια ρωτάω πάντα τους υπαλλήλους πότε θα πάει η είσοδος 1 ευρώ; Ανέκδοτο έχει καταντήσει το θέμα, μην το ψάχνεις. Έχω απλά την αίσθηση ότι τα χρήματα τα εισπράτει το Πνευματικό Κέντρο και το συμφέρει να έχει έσοδα, είναι άλλωστε και ο λόγος που έχει παραμείνει το 3 Ευρώ.
Όσο αφορά τα Λιθαρίτσια τα αυτοκίνητα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομορφιάς του τοπίου και της ασφάλειας του πάρκου.

Γ. Ζάχος είπε...

Πολύ σωστό και τεκμηριωμένο σχόλιο. Το διαπίστωσα και εγώ, αν και νόμιζα ότι εφαρμόζονταν τα "αρχικώς δηλωθέντα". Θα το φέρω επίσημα (γραπτώς ) στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ιωαννίνων.

Ανώνυμος είπε...

Το παρκινγκ στα λιθαρίτσια παραχωρήθηκε πλέον στο πνευματικό κέντρο, το οποίο και το εκμεταλλεύεται! Γι' αυτό όπως είπε και το έτερος ανώνυμος πιο πάνω είναι θέμα του ΠΚΔΙ η τιμή του και όχι κάποιου αντιδημάρχου ή του δημοτικού συμβουλίου...

Κι όσο για τα αυτοκίνητα στο πάρκο ας κοιτάξουμε και λίγο ο καθένας που παρκάρουμε τον κώλο μας και τότε θα είναι ελεύθερο πάρκο για βόλτες!

Ανώνυμος είπε...

Κάντε τα πάρκα πάρκιγκ λοιπόν. 'Ο,τι μας βολεύει.Ο κόσμος πάει μπροστά και μεις με την όπισθεν.Τα ίδια έλεγε και για το γιαννιώτικο σαλόνι η κυρία της φωτογραφίaς. Πήγατε τελευταία;